Szerintem ezek jó zenék

Szerintem ezek jó zenék

Hatszázkilencvennegyedik...

2020. június 18. - nemtudommilegyenanevem

Összehoztam egy szomorú és egy vidám apropót. A szerző ma ünnepli születésnapját, Isten éltesse még soká!

A szomorúság oka pedig két kiváló sportember, két igazán szimpatikus személy halála. Két háromoszoros olimpiai bajnokról van szó. Mennyi szép pillanatot, izgalmat, örömkönny-hullást okoztak az országnak, ha csak ezt a felfoghatatlan hat aranyat nézzük!

De mennyivel több volt! Kárpáti Gyuri bácsi, igaz már keveset mond sajnos a ma magyar emberének, de aki járatos a sportban, tudja jól, hogy szimbolikus alakja volt a sportéletünknek. Sztorizni valószínűleg 0-24 óráig tudott. :) Sikeres volt játékosként, edzőként is, és ha az ember meghallgatott egy vele készült interjút, biztos, hogy fülig ért a szája, állítólag sokszor mondta magáról, hogy ő bizony az élet napos oldalán élte egész életét. Hosszú és tartalmas élet lehetett.

Benedek Tibor halála azonban váratlan és felfoghatatlan. És Gyuri bácsival ellentétben, róla mindenkinek van valamilyen emléke, hiszen a Kemény-csapat tevékenysége nem a távoli múltban emelkedett ki a vízilabda mezőnyéből. Aki pedig életében nem nézett semmilyen meccset, bizonyos, hogy ő is megrendült a halála hallatán, hiszen ő a Benedek Tibi...aki nem ismer lehetetlent, aki mindig mosolyogva beszél és a világ legszerényebb emberének benyomását kelti. Sajnos mindez már múltidőben írható le a mai naptól.

Dr. Kárpáti György 1935-2020

Benedek Tibor 1972-2020

Nyugodjanak békében!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintemezekjozenek.blog.hu/api/trackback/id/tr4415886450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása