Szerintem ezek jó zenék

Ötszázhatvankilencedik...

2019. december 08. - nemtudommilegyenanevem

A lényeget elmondja helyettem Schuszter Úr a dal felvezetőjében.

Szóljon így hát ez a dal most John Lennonért is, akit egy ember, akinek a nevét nem érdemes leírni, 39 éve ezen a napon meggyilkolt.

És ne feledjük, hogy: MOOOOOOOOOOOBIL!

Ötszázhatvanötödik...

Kerestem az agyamban, mi lehetne ideális a mai hétfőre, hangulatát tekintve. Hát ez. Mert nagyrészt ilyen vontatott és lassú és hihetetlenül unalmas nap volt, ugyanakkor szürreális és megmosolyogtató. Mert mi ez tulajdonképpen? Egy ilyen fura izé, megmagyarázhatatlan betétekkel, az ember nem tudja eldönteni, ez most valóban tetszik-e vagy csak úgy tűnik? :D

Így voltam ezzel az albummal sokáig, aztán rájöttem, hogy marha jó. Eklektikus mittudoméni.

Ötszázhatvankettedik...

Zseniális a klip.� De nem ez a lényeg. Véres címmel állunk szemben, ugyanis ma van a Véradók Napja. Jómagam is ünnepelhető vagyok ma, és jó lenne, ha sok új véradót köszönthetnénk a táborban! Életet mentünk és felfrissítjük saját véráramunkat, miközben még egy kisebb szűrővizsgálaton is átesünk. Az ember lelke pedig ugrálhat örömében, akár Angus Young a színpadon. 

Ötszázhatvanadik...

A számos műfaj közül - bár lehet, hogy a számtalan a helyesebb kifejezés - itt most szóljon a ragtime a Queen előadásában.

1991-ben ezen a napon távozott az élők sorából a dalszerző, Freddie Mercury. Talán a felemás megítélésű filmnek is köszönhetően ma nagyobb a rajongótábora, mint valaha. A rajongók nagy része még gondolatban sem létezett, amikor meghalt...ez a zene hatalma. Megadja a halhatatlanságot. Frédire minden bizonnyal még 1000 év múlva is emlékezni fog a nép, legyen akár emberiség, akár valami ufótársadalom.